A Striking Monolithic and Sculptural Design Element in Creative Retreat its Mountain Home Serves as a Creative Retreat

A striking monolithic and sculptural design element in Creative Retreat its Mountain home serves as a creative retreat—The base of the Tetons and Creative retreat of Mountain home serves as a creative retreat, a striking monolithic and sculptural design element that also features the coolest geological relics in the landscape, conceived as a geological relics are coolest.

 

 

▏The base of the Tetons and Creative retreat of Mountain home serves as a creative retreat, a striking monolithic and sculptural design element that also features the coolest geological relics in the landscape, conceived as a geological relics are coolest.

 

1_01-02shinemaker-residence_r

 

▎A series of undulating tectonic structures set against an aspen grove near Wilson, Wyoming, creative retreat his mountain home serves as a creative retreat for a California-based couple. The 35-acre property is set at  the base of the Tetons and encompasses several ecosystems, with old-growth forests merging into stands of young pine and aspen trees before transitioning into rolling meadows.  The homeowners, authors who also own and manage an independent record label out of Mill Valley, California, were looking for a nature-oriented outpost in Wyoming in which to pursue their writing practice.

 

1_02-03shinemaker-residence_r

 

1_03-36site-plan_r

 

▎Composed of three buildings (main house, guest house, and writer’s studio), the home is arranged as a set of simple box-like volumes, each designed in response to its specific location. The 6,000-square-foot main house is conceived as a geologic remnant in main of geologic remnant the landscape, located on the edge between the field and forest. The 1,577 square-foot guest house and 580 square-foot writer’s studio are nestled more intimately within the wooded environment. A fourth, spiritually focused structure has yet to be built and will be sited further to the south.  The architecture is open, with sweeping views of mountain vistas of the Grand Tetons, natural fauna, forests, and meadows.

 

2_04-09shinemaker-residence_r

 

2_05-08shinemaker-residence_r

 

2_06-39section-a_r

 

▎Rectilinear in plan, the main house appears to grab surrounding trees as anchors, sinking in the center, and pulling upward toward the sky at the corners. Working in concert with the landscape, this dynamic quality is further through the building’s charred shou sugi ban exterior,  tugged and carved to create overhangs and openings. The entrance to the home is located where the structure reaches out over a lowland creek, the relationship revealed by a moment of transparency in the floor. The wood exterior wraps into the interior as light Atlantic cedar, which then dissolves into subtle plaster and floor-to-ceiling glass.

 

3_07-11site-plan_r

 

3_08-12site-plan_r

 

▎Each window frames a view of the prairie and Teton range beyond. An east-facing fireplace provides a counterpoint to the views, and an intimate courtyard allows southern light to penetrate the center of the home. In addition to the common kitchen, living, and dining spaces, the home includes three bedrooms, four bathrooms, a laundry, and an expansive mudroom for the client’s Irish wolfhounds. Wood, steel, bronze, custom-cast white concrete, bleached cedar, and oversized slabs of travertine and onyx define the material palette. Italian limestone is highlighted as floors in the primary bath and is also highlighted for the custom bathtub, which was water jet cut from a single block of limestone to create a striking monolithic and sculptural design element.

 

4_09-20site-plan_r

 

4_10-17site-plan_r

 

4_11-21site-plan_r

 

▎This makes the second time the interior designer has worked with the clients, the first instance at their home in Mill Valley. The client’s bohemian lifestyle and love of music, literature and the great outdoors were the inspiration behind the interior design. They love comfort, layers and texture, vintage pieces and a home that is inviting to family and friends and laid back enough for their dogs. Every surface has been elevated, with artisan details like the custom-designed, tattoo-inspired bas-relief concrete on the fireplace surround, hand-painted custom wallpaper murals, and the geometric motifs carried throughout the design. The earth-toned palette—with pops of mustard, blush and deep Burgundy—is punctuated by collectible pieces, vintage finds, and contemporary art.

 

5_12-24site-plan_r

 

5_13-23site-plan_r

 

▎The three-bedroom guest house is located steps away from the main house and features a similar carved-away entry and rectilinear form. The writer’s studio is positioned just beyond and provides a formal contrast to the other structures. A two-story sentinel surrounded by fledgling aspens, the structure includes a first-floor living space and a second-floor studio where the occupant can be immersed in contemplation among the tree canopies. Wood, steel, bronze, custom-cast white concrete, bleached cedar, and oversized slabs of travertine and onyx define the material palette. Italian limestone is highlighted as floors in the primary bath and is also highlighted in the custom bathtub, which was water jet cut from a single block of limestone to create a striking monolithic and sculptural design element.

 

6_14-13site-plan_r

 

7_15-04_shinemaker-residence_r

 

7_16-05_shinemaker-residence_r

 

7_17-06_shinemaker-residence_r

 

7_18-07_shinemaker-residence_r

 

7_19-10_shinemaker-residence_r

 

7_20-14_shinemaker-residence_r

 

7_21-15_shinemaker-residence_r

 

7_22-16_shinemaker-residence_r

 

7_23-18_shinemaker-residence_r

 

7_24-19_shinemaker-residence_r

 

7_25-22_shinemaker-residence_r

 

7_26-25_shinemaker-residence_r

 

7_27-26_shinemaker-residence_r

 

7_28-27_shinemaker-residence_r

 

7_29-28_shinemaker-residence_r

 

7_30-29_shinemaker-residence_r

 

7_31-30_shinemaker-residence_r

 

7_32-31_shinemaker-residence_r

 

7_33-32_shinemaker-residence_r

 

7_34-33_shinemaker-residence_r

 

7_35-34_shinemaker-residence_r

 

7_36-37_main-level-plan-2_r

 

7_37-35_shinemaker-residence_r

 

7_38-38_upper-level-plan-3_r

 

7_39-41_shinemaker-residence_r

 

7_40-40_section-b-5_r

 

7_41-42_shinemaker-residence_r

 

A striking monolithic and sculptural design element in Creative Retreat its Mountain home serves as a creative retreat—The base of the Tetons and Creative retreat of Mountain home serves as a creative retreat, a striking monolithic and sculptural design element that also features the coolest geological relics in the landscape, conceived as a geological relics are coolest.

 

Om onvervangbaar te zijn, moet je altijd anders zijn.
Er zijn fascinerende beelden hier, en de fascinerende dag van samen!  xo
─────────────────────────────────────────────────────
Per essere insostituibili bisogna sempre essere diverso.
Ci sono immagini affascinanti qui, e l’affascinante giornata di insieme!  xo KanikaChic

Secluded, secret and serene, Coco Privé Private Island

Escape to the Maldives

︳Secluded, secret and serene, Coco Privé Private Island     Secluded, secret and serene, Coco Privé Private Island in the Maldives is one of the

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr